Van Haber © 2019 - 2024 Tüm hakları saklıdır.

Van Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Nasıl Yapılır ?
  4. »
  5. Facebook’ta Parantez İçince İkinci İsim Yazma

Facebook’ta Parantez İçince İkinci İsim Yazma

Facebook’ta parantez içince ikinci isim yazma nasıl yapılır? Facebook birçok kişi tarafından hem ülkemizde hem de dünyada kullanılan bir sosyal medya platformudur.

Van Haber Van Haber - - 3 dk okuma süresi
9 0

Ülkemizde küçük büyük birçok insanın Facebook hesabı bulunmaktadır. Facebook gelişen teknoloji ile her geçen gün gelişmekte ve yeni özellikleri bünyesine almaktadır. Peki nedir bu yeni özellik? Artık Facebook hesap isimlerinin yanına parantez içerisinde yeni bir isim ya da lakap yazıla biliniyor. Bunun nasıl yapılır kısmını merak edenler için, makalemiz bu soruya yanıt verecektir.

Facebook İkinci İsim Nasıl Yazılır?

Facebook’a parantez içerisinde ikinci bir isim yazılabilmesi için şu adımların gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

  1. Facebook’ta giriş yapılmalıdır. Facebook hesabı olmayanlar için Facebook hesabı alınması gerekmektedir. Facebook hesabının alınabilmesi için cep telefonu ya da e-posta bilgisi gerekmektedir.
  2. Giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede Hesap Ayarları sekmesine tıklanmalıdır.
  3. Hesap ayarları içerisinde adın şeklinde bir alan bulunmaktadır. Bu alan için düzenle butonuna basılması gerekmektedir.
  4. Düzenleme kısmında ise nüfus cüzdanında yazan 1 adın, nüfus cüzdanında yazan 2. Adın ve nüfus cüzdanında yazan soyadın sekmeleri bulunmaktadır. Parantez içerisinde yazılacak olan isim 2. Ad değildir. Bu iki bilgi birbirleri ile çok karıştırılmaktadır. Parantez içerisinde yazacak olan isim Adın bölümünde alt kısımda Diğer Adlar, Diğer adlar ekle kısmına eklenecek olan isimdir. Bu ismi eklemek için diğer adlar ekle butonuna basılmalıdır.
  5. Diğer adlar ekleme seçeneği içerisinde Ad Türü ve Ad seçeneği bulunmaktadır. Öncelikle ad türünün seçilmesi gerekmektedir. Ad türü seçenekleri; takma ad, kızlık soyadı, diğer yazılı, evlendikten sonraki soyadı, baba adı, doğum adı, önceki ad, unvanlı ad ve diğer seçenekleridir. Ad seçeneğinin yanında boş bir kutucuk görünmektedir. Bu kutu içerisinde parantez içerisinde görünmesini istediğiniz her şeyi yazabilirsiniz.
  6. Diğer adın kutucuğunu doldurduktan sonra Facebook şifre isteyecektir.
  7. Şifre girildikten sonra değişiklikleri kaydet butonuna basılmalıdır.
  8. Değişiklikleri kaydettin sonra profilde artık ismin yanında parantez içerisinde istediğiniz diğer isim de yazacaktır.

Facebook’a parantez içerisinde isim ekleme bu kadar basit bir işlemdir. Herkes tarafından kolaylıkla gerçekleştirilebilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir