İçindekiler
Van’da Uçak Biletleri ve Seferleri Krizi
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van milletvekili Murat Sarısaç’ın krize dönüşen uçak sefer sayıları ve bilet fiyatlarının pahalılığı hakkındaki yazılı soru önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan cevap verdi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van milletvekili Murat Sarısaç’ın krize dönüşen uçak sefer sayıları ve bilet fiyatlarının pahalılığı hakkındaki yazılı soru önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan cevap verdi.
Yaptığı açıklamada Bakan Turhan, sipariş edilen uçakların gelmemesi ve Boeing 737 MAX uçaklarındaki sorunlardan yeterli uçuşların yapılamadığını kabul ederken diğer taraftan da aksaklıkların giderileceğini “2020 yılı yaz sezonunda sektöre yeni sipariş edilen uçakların gelmesiyle birlikte uçuş sayılarının artması beklenmektedir.” sözleriyle dile getirdi.
Bakan Turhan, sefer sayıları ve bilet fiyatları konusunda hava işletmelerinin serbest piyasa koşullarında faaliyet yürüten ticari kuruluşlar olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: Hava meydanlarına uçuş başlatılması, ilave hat konulması, uçuş saatlerinin değiştirilmesi vb. hususlar, havayolu işletmelerinin kendi uhdelerindedir.
Ancak, havayolu işletmeleri tarafından uçuş başvurusu olması halinde, yapılan başvurular ilgili mevzuat kapsamında Bakanlığımızca değerlendirilmeye alınmaktadır.

Bilet fiyatları ise, serbest piyasa koşulları çerçevesinde; uçuş sayısı, uçuş mesafesi, yakıt tüketimi, yolcu talebi vb. faktörlerin birleşimi sonucunda havayolu işletmelerince belirlenmektedir.”
Bilet fiyatları ile ilgili tek düzenlemenin yurtiçi aktarmasız ekonomi sınıfı biletler için belirlenmiş olan 450 TL’lik tavan fiyat olduğunu belirten Bakan Turhan, konuyla ilgili 12 yurttaşın da şikayetlerini Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yaptığını ve şikayetlere gerekli açıklamaların yapıldığını belirtti.
“Kriz Çözülmüş değil” Konuyla ilgili önergeyi veren HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç da VanEkspres’e yaptığı değerlendirmede, Bakanlığın topu diğer işletmelere atmasını eleştirerek sosyal bir devletin halkın üstün yararı kapsamında olaya müdahil olması gerektiğini ifade etti.
Sarısaç, Bakanlığın açıkladığı 2019-2020 kış tarifesi haftalık sefer sayılarına da dikkati çekti.
Sosyal Medya Hesaplarımız
Facebook Instagram Twitter Pinterest Youtube
Diğer makaleleri okumak için lütfen buraya tıklayınız