1. Ana Sayfa
  2. NASIL YAPILIR
  3. Sütlaç Nasıl Yapılır? Sütlaç Malzemeleri Nelerdir?

Sütlaç Nasıl Yapılır? Sütlaç Malzemeleri Nelerdir?

5b54e8795379ff0c3c42290d_360x400
vanhaber.com.tr

İçindekiler

Sütlaç Nasıl Yapılır?

Sütlaç nasıl yapılır? Türk lezzetlerinin en güzel tatlı örneklerinden bir tanesi sütlaçtır. Sütlaç nedir diye merak edenler için sütlaç süt ve pirinçten yapılan Türk lezzetlerinden bir tanesidir. Nasıl yapılır sorusunun cevabını arayanlar bu sorunun cevabını makalemizde bulabilir.

Sütlaç Malzemeleri

  1. Yarım su bardağı pirinç,
  2. 1,5 su bardağı kadar su,
  3. 5 su bardağı kadar süt,
  4. 3 yemek kaşığı kadar pirinç unu,
  5. 1 yemek kaşığı kadar nişasta,
  6. 1 vanilya,
  7. 1,5 su bardağı kadar toz şeker

Sütlaç Nasıl Yapılır?

Sütlacın Yapılışı

  1. Öncelikle kuru olan malzemelerin yani pirinç unu, vanilya, şeker ve nişastanın bir kapta karıştırılması gerekmektedir.
  2. Kuru malzemeler karıştırıldıktan sonra süt bu karışımın içerisinde yavaş yavaş karıştırılarak eklenir.
  3. Bu sırada bir tencerede pirinçler 1,5 su bardağı içerisinde haşlanır. Pirinçler yumuşadıkça suyunu çekecektir. Pirinçler tam haşlanmaz ise sütlaç içerisinde kıtır kıtır ağıza gelir ve ağızda hoş bir tat bırakmaz. Bu nedenle pirinçlerin mutlaka haşlandığından emin olunmalıdır.
  4. Haşlanan pirinçler karışımın içerisine eklenir. Kıvam elde edinceye kadar karıştırılmaya devam edilir.
  5. Sütlaçlar bu şekilde kaselere dağıtılarak servis edilebilir. Servis edilirken isteğe bağlı üzerine tarçın ya da fındık ilave edilebilir.
  6. Fırında sütlaç sevenler ise bu işlemden sonra sütlaçları fırın kaselerine yerleştirmeli ve kaseleri de fırın tepsisine dizmelidir.
  7. Fırın tepsisine kaselerin yarısına gelene kadar su ilave edilir.
  8. Bu işlemler sırasında önceden yapmış olduğumuz sütlaç biraz soğumalıdır.
  9. Fırın önceden 200 derecede ısıtılır.
  10. 200 derece önceden ısıtılan fırına atılan sütlaçlar yaklaşık 15 – 20 dakika boyunca fırın içerisinde kalır. Bu sırada üzeri kızaracaktır.
  11. Sütlaç olduktan sonra soğuması için dışarıda bekletilir. Fırın sütlacın üzerine en çok fındık yakışmaktadır.
  12. Fırın sütlaç tencerede piştikten sonra fırında da pişeceği için fazla katı olabilir. Bu nedenle sütlacın normal sütlaçtan daha sulu olmasına dikkat edilmelidir. Kıvam veren nişasta katılmayabilir. Ya da daha fazla süt ilave edilebilir. Tencerede hazırlanan sütlaç sıvı şekilde kalırsa, fırın içerisinde tam kıvamında katılaşacaktır.
  13. Fırın sütlacın üzerine en çok fındık yakışmaktadır.

Sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayınız.

Facebook     Instagram     Twitter     Pinterest     Youtube

Diğer makaleleri okumak için lütfen buraya tıklayınız.

Yorum Yap

Yorum Yap