1. Ana Sayfa
  2. NASIL YAPILIR
  3. Pilav Nasıl Yapılır? Pilav Malzemeleri Nelerdir?

Pilav Nasıl Yapılır? Pilav Malzemeleri Nelerdir?

s-5d4bec17c70dee66f638d3bdb756dc545e8359f8_360x400
vanhaber.com.tr

İçindekiler

Pilav Nasıl Yapılır?

Pilav nasıl yapılır? Pilav ülkemizde en çok sevilen yemeklerden bir tanesidir. Özellikle kuru fasulye, nohut benzeri baklagiller yemeklerinin yanına çok yakışmaktadır. Köfte, tavuk, et gibi kuru yemekler ile de tercih edilmektedir. Pilav pirinçten yapılan bir ana yemektir.

Pilav Malzemeleri

  1. Pirinç,
  2. Sıcak su,
  3. Tuz,
  4. Yağ,
  5. İsteğe bağlı et suyu ya da tavuk suyu da olabilir.

Pilav pirinçten yapılan bir ana yemektir.

Pilav Nasıl Yapılır?

Pilav Yapılışı

  1. Öncelikle pirinçlerin iyice yıkanması ve suda bekletilmesi gerekmektedir. Pilavın bembeyaz olmasını isteyenler suyun içerisine bekletirken limonda damlatmaktadır.
  2. Yıkanan pirinçler süzülmelidir.
  3. Pilav kaç kişiye yapılacaksa ona göre miktarda pirinç ıslatılması gerekmektedir.
  4. Tereyağı ya da sıvı yağ isteğe bağlı hangisi ile yapılacaksa yağ tencerede ısıtılmalıdır. Tereyağı pilava çok yakışmaktadır.
  5. Pilav şehriyeli yapılacaksa şehriyeler eklenir. Şehriyeler hafif kızardıktan sonra pirinç eklenir.
  6. Şehriyesi yapılacaksa yağ ısındıktan sonra direkt olarak pirinçler ilave edilir.
  7. Yağ ile pirinçler kavrulur.
  8. Pirinçler tane tane olana kadar güzelce kavrulur.
  9. Üzerine sıcak su eklenir. Bu işlem bazı insanlar tarafından göz kararı yapılmaktadır. Fakat tam ölçü ile yapmak isteyenler için 1 pirince 2 sıcak sudur. Bir başka deyişle 1 su bardağı pirinç için 2 su bardağı sıcak su eklenmesi gerekmektedir.
  10. Su isteğe bağlı et suyu ya da tavuk suyu olabilmektedir.
  11. Bu aşamada pilava tablet olarak et suyu ya da tavuk suyu tableti atanlar da mevcuttur.
  12. Tuz da eklendikten sonra tencerenin kapağı kapatılmaktadır.
  13. İçerisine zaten sıcak su koyulduğu için su hızlı bir şekilde kaynayacaktır.
  14. Kaynadıktan sonra ocak en kısık ateşe getirilir.
  15. Kısık ateşte pirinçler suyu tamamen çekinceye kadar beklenir.
  16. Pirinçler suyu içerisine çektikten sonra ocağın altı kapatılır.
  17. Pilavı biraz sulu isteyenler direkt olarak servis edebilir.
  18. Pilavı kuru yemek isteyenler tencerenin üzerine havlu kağıt ya da bir örtü sererek kapağı kapatır ve demlenmeye bırakılır.
  19. Biraz bekledikten sonra ısısı kaybedilmeden pilav servis edilmeye hazır hale gelecektir.

Sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayınız.

Facebook     Instagram     Twitter     Pinterest     Youtube

Diğer makaleleri okumak için lütfen buraya tıklayınız.

Yorum Yap

Yorum Yap