1. Ana Sayfa
  2. SAĞLIK
  3. Öksürük Nasıl Geçer? Öksürük Geçmesi için Yapılabilecekler

Öksürük Nasıl Geçer? Öksürük Geçmesi için Yapılabilecekler

oksuruk-nasil-gecer-oksurugu-gecirecek-tedavi-yontemleri-neler-h1540044531-f76799_360x400
1
vanhaber.com.tr

Öksürük Nasıl Geçer?

Öksürük nasıl geçer? Öksürük, genel olarak üst solunum yolu enfeksiyonu ve benzeri bir çok hastalığın belirtisidir. Öksüren vücut ilk etapta aslında kendini savunmaktadır.

Öksürük Nedir?

Öksürük hastalık değildir. Öksürük ile boğaz ve solunum yolları temizlenmektedir. Balgamlı ve balgamsız olmak üzere farklı şekilleri bulunmaktadır. Kuru öksürük balgamsız öksürüktür. Kuru öksürüğe boğazda gıcık hissi de eşlik eder. Balgamlı öksürükte öksürük ile birlikte sıvı da gelmektedir. 3 haftadan uzun süren öksürükler ise kronik öksürük olarak adlandırılmaktadır.

Öksürük Nasıl Geçer? Öksürük Nedenleri Nelerdir?

Öksürüğe neden olan birçok etken olabilmektedir. Bu etkenler şu şekilde sıralanmaktadır.

  1. Gıcık öksürük yapabilmektedir.
  2. Mide asidinin olması öksürüğe neden olabilmektedir.
  3. Bronşit öksürüğe neden olabilmektedir.
  4. Kalp yetmezliği öksürüğe neden olabilmektedir.
  5. Tansiyon ilaçları öksürüğe sebebiyet verebilmektedir.
  6. Geniz akıntısı öksürüğe sebep olabilmektedir.

Öksürük Nasıl Geçer?

Öksürük Geçmesi için Yapılabilecekler

  1. Su içmek öksürüğü hafifletir. Suyu yavaş içmek gerekmektedir.
  2. Bol bol vitamin almak gerekmektedir.
  3. Akşam yemeği en geç akşam 7’de yenilmelidir.
  4. Süt ürünlerine biraz ara vermek gerekmektedir.
  5. Odanın ve evin nem oranını ayarlanmalıdır.
  6. Sigara içilmemelidir.
  7. Parfüm çok sıkılmamalıdır.
  8. Sıcak duş almak öksürüğe iyi gelmektedir.

Öksürüğü Geçiren Bitki Çayları Nasıl Yapılır?

Bazı bitkiler öksürüğe çok iyi gelmektedir. Bu bitkiler suda kaynatılarak içilmelidir. İçerisine bal eklenebilir. Bazılarının içerisine karabiber de eklenebilmektedir. Bu bitki çayları şu şekilde sıralanmaktadır.

  1. Ihlamur çayı,
  2. Ayva yaprağı,
  3. Ekinezya çayı,
  4. Ayva, bal ve ıhlamurun karışımı,
  5. Zencefil, bal ve karanfil karışımı,
  6. Toz karabiber ve bal karışımı,
  7. Yeşil çay ve kakule karışımı,
  8. Ayva çayı,
  9. Zencefil, karabiber, bal, limon ve tarçın karışımı,
  10. Meyan kökü, şahtere ve zencefil karışımı.

Bu bitki çaylarının bazıları demlenmeden de içilmektedir. Yemeklerden en az yarım saat önce içilmesi gerekmektedir. Ya da direk alınanlar da bulunmaktadır. Bitki çayları tedavi amaçla kullanıldıklarında içerisine şeker ilave edilmemesi gerekmektedir. Çay taze su ile hazırlanmalıdır. Fincan ılıması için bekletilirken üstü kapanmalıdır. Yemeklerden en az yarım saat önce içilmesi gerekmektedir.

Sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayınız.

Facebook     Instagram     Twitter     Pinterest     Youtube

Diğer makaleleri okumak için lütfen buraya tıklayınız.

Yorum Yap

Yorum Yap