1. Ana Sayfa
  2. NASIL YAPILIR
  3. Menemen Nasıl Yapılır? Malzemeleri Nelerdir?

Menemen Nasıl Yapılır? Malzemeleri Nelerdir?

5ad47d16c03c0e1aec63d5cf_360x400
vanhaber.com.tr

İçindekiler

Menemen Nasıl Yapılır?

Menemen nasıl yapılır? Menemen Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden bir tanesidir. Hem kahvaltı hem öğlen hem de akşam yemeği olarak yenilebilecek bir yemektir. Yapılışının basit olması ve lezzetli olması sebebi ile birçok insan menemen yemeğini sevmektedir.

Menemen Malzemeleri

  1. İsteğe bağlı soğan,
  2. Biber,
  3. Domates,
  4. Yağ,
  5. Yumurta,
  6. Tuz,
  7. Baharatlar.

Menemen Nasıl Yapılır?

Menemen Yapılışı

Menemen soğanlı mı soğansız mı yenir tartışması uzun yıllardır ülke gündemini meşgul etmektedir. Menemen soğanlı ya da soğansız bir şekilde tercih edilebilmektedir. Bu tamamen kişinin zevkine bağlıdır.

  1. Menemenin öncelikli olarak malzemeleri doğranmalıdır. Soğan koyulacaksa soğan küp küp doğranır. Sivri biberler doğranır. Domates ise rendelenerek hazırlanır.
  2. Öncelikle tavaya yağ eklenir. Tereyağı ya da sıvı yağ eklenebilmektedir.
  3. Yağ kızdıktan sonra soğan tercih ediliyorsa küp küp doğranmış olan soğanlar eklenmelidir.
  4. Soğanlar kavrulduktan sonra doğranmış sivri biber eklenmelidir.
  5. Soğanlar ve biberler birlikte kavrulur.
  6. Üzerine rendelenmiş domates ilave edilir. Domatesler isteğe bağlı şekilde küp küp doğranarak da ilave edilebilir.
  7. Soğan, biber ve domates birlikte karıştırıldıktan sonra domatesler suyunu iyice salar ve kaynamaya başlar.
  8. Bu aşamadan sonra kişi sayısına göre belirlenecek yumurtalar eklenir. Karışık tercih edenler için yumurtalar karıştırılır. Bazı insanlar yumurtanın sarısını bozmadan pişirmek isterler. Böyle isteyenler için sarısı bozulmadan yumurtanın pişmesi beklenir.
  9. Menemen içerisinde tuz ve istenen baharatlar eklenebilmektedir.
  10. Menemen hazır olduktan sonra son dakika da üzerine kaşar rendeleyerek tercih edenler de bulunmaktadır.
  11. Menemene sucuk, kavurma, kıyma da ekleyenler bulunmaktadır. Bu tamamen zevke bağlı olup, menemene her biri yakışmaktadır.
  12. Kış aylarında domateslerin tadı çok olmamaktadır. Bu nedenle domatesler yazdan konserve haline getirilerek hazırlanabilir.
  13. Yaz aylarında domatesler daha tatlı iken menemen hazırlayarak buzluğa koyanlar da bulunmaktadır. Bu kış mevsimi için büyük kolaylıktır. Kışın buzluktan çıkartılan menemenler tavada eritilerek üzerine yumurta kırılır. Çok kısa sürede menemen hazır olacaktır. Konserve menemen genel olarak domates ve biberden yapılmaktadır. Soğanlı tercih edenler öncesinde tavada soğanda kavurabilir.

Sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayınız.

Facebook     Instagram     Twitter     Pinterest     Youtube

Diğer makaleleri okumak için lütfen buraya tıklayınız.

 

Yorum Yap

Yorum Yap